// tattoo //

HYGIENIA:

Kaikki neulat ovat aina steriilejä ja kertakäyttöisiä. Välineeet puhdistetaan ultraäänipesurissa ennen sterilointia, jonka jälkeen ne yksittäispakataan autoklaavipusseihin ja pussit suljetaan. Sen jälkeen välineet steriloidaan autoklaavissa. Tatuoimisen aikana käytetään käytetään kertakäyttöisiä suojakäsineitä.

IKÄRAJAT:

Tatuointien ikäraja on 18 vuotta. Alaikäisen asiakkaan vanhempien / holhoojan tulee olla yhteydessä minuun ennen tatuoinnin tekoa. Lisäksi vaaditaan kirjallinen lupa, missä ilmenee asiakkaan nimi ja sotu sekä huoltajan nimi ja puhelinnumero epäselvyyksiä varten. --> Pelkkä kirjallinen lupa ei riitä.

Asiakkaiden tulee varautua esittämään kuvallinen henkilöllisyystodistus!
(ei henkkareita = ei tatuointia)

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET:


Sattuuko tatuoinnin otto?
- Jaa-a, kuuluu osastoon: "vieläkö tätä jaksetaan kysyä?"

Eri kohdissa kehoa iho on erilaista ja jatkuvassa hankauksessa oleva iho on vähemmän arkaa kuin esimerkiksi iho sisäreidessä tai vaikkapa kyljessä. Sitä, miltä tatuoiminen tuntuu, on todella vaikea selittää. Vertaisinkin itse sitä lähinnä pieneen, ärsyttävään nipistelyyn. Tätä "nipistelyä" yleensä kestää vain muutamia minuutteja, jonka jälkeen iho tottuu siihen, eikä se tunnu sitten enään juurikaan miltään. Eli = pelko pois ja kuvaa nahkaan ;)

Onko tatuointi jälkeenpäin kipeä?
- Ei.

Pientä kosketusarkuutta saattaa toki olla, mutta ei sitäkään voi kivuksi sanoa. Jos taas tatuointia ei rasvaa kunnolla ja se pääsee kuivumaan, se saattaa kipeytyä enemmänkin.

Voiko tatuointi tulehtua?
- Tottakai voi, koska tatuointihan on "haava". Oikealla jälkihoidolla tämä tosin on äärimmäisen harvinaista

Jos nyt jostakin kumman syystä saa tatuointinsa tulehdutettua, niin tulehduksenhan tuntee siitä, että tatuoitu iho on todella kosketusarka sekä punainen jopa parin sentin päästä tatuoidusta alueesta ja turvoksissa. Tällöin on parempi mennä lääkäriin hakemaan antibiootti-kuuri.

Voinko saunoa uuden tatuointini kanssa?
- Et, ainakaan pariin viikkoon.

Tatuoinnin kanssa voi saunaan mennä vasta kun rupi/kuoriutuva kuollut iho on lähtenyt kokonaan pois. Tämä kestää yleensä kahdesta kolmeen viikkoon. Normaalia peseytymistä tatuointi ei luonnollisestikaan haittaa (jollet huolehdi hygieniasta, voit olla varma, että tatuointisi tulehtuu).

Voinko ottaa tatuointini kesällä? Voinko ottaa aurinkoa?
- Voit ottaa tatuointisi kesällä, hyvä jälkihoito vaikuttaa paranemiseen myönteisesti (yllätys, yllätys). Aurinkoa et kuitenkaan saa ottaa, koska suorassa auringonpaisteessa uusi tatuointisi saattaa palaa.

Tuore tatuointi tulee suojata auringolta mieluiten kokonaan ensimmäisen kuukauden ajaksi. Tämän jälkeen auringossa oleillessa kannattaa aluksi käyttää aina parin kuukauden ajan jotain korkea suojakertoimista aurinkorasvaa (jota kannattaa muutenkin käyttää auringossa), ettei uusi, ohut iho pala ja ettei tatuointi siitä syystä haalistu.

Tatuointi alaselässä? Saanko epiduraalipuudutuksen?
- Hyvin yleisesti kyllä.

Lääkärit pistävät epiduraalipuudutuksen normaalisynnytyksessä 2-3 nikamavälistä ja keisarinleikkaustapauksessa 1-2 nikamavälistä. On otettava myös huomioon, että iho liikkuu noin pari senttiä suuntaansa, joten varmasti tilaa löytyy. Kannattaa siis huomioida, että tatuoinnin täytyy olla todella suuri, että se estäisi puudutuksen antamisen. Syy, miksi tatuoinnin läpi ei pistetä puudutusta on siinä, että ei ole todistettu lääketieteellisesti, mitä vaikutuksia voi ilmaantua, jos tatuointipigmenttiä joutuu selkäytimeen. Lääkärit siis pelaavat varman päälle, joka tietysti on vain hyvä asia.

Epiduraali

Ovatko tatuointivärit niin vaarallisia, kuten kuulee mediassa puhuttavan?
- Eih, voi hyvää päivää???.

Värit sisältävät aivan samoja, jo tutkittuja ja hyväksi havaittuja raaka-aineita joita ihminen käyttää muuallakin elämässä. Tismalleen samoja värejä käytetään tatuoimisessa ympäri maailman.

Paljonko tatuoinnit maksavat? Ovatko värikuvat kalliimpia?
- Riippuu hieman kuvasta, tekoajasta, väreistä..

Tatuoinneissa maksaa etupäässä arvioitu tekoaika, eli värit eivät siis varsinaisesti nosta hintaa, vaan se, että värikuvan tekoon menee usein reilusti enemmän aikaa kuin vaikkapa samankokoisen tribaalin tekemiseen. Tatuointien hinnat lähtevät noin ~60€ paikkeilta ylöspäin. Kunhan tatuoija näkee mallisi, saat tarkan hinnan.